BRYCE EN BLONDIE
  < Maart 2014 >  
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


   Zondag , 6 November 2005   

Nou, het was me het daggie wel weer hoor... Mijn eerste keer als Betuwse Blonde Kaassnollebull in de Open Klas op show in Bleiswijk!!

Mamma en ikkie hebben de hele week al ruzie, want zij gaat iedere keer iets in ikkies oren spuiten wat ikkie helemaal niet wil... En ikkie moet ook al weken rare druppeltjes slikken en heb ander vlees gekregen waar ikkie moddervet van word... Kortom, toen mamma ikkie vanmorgen vertelde dat ikkie en zij naar sjo moesten, kon ikkie alleen maar wantrouwend zijn... Wat had zij nu weer voor ikkie in petto...???

Maar goed, ikkie en mamma vertrokken dus rond 8 uur, eerst nog effies geld en zenbine uit de muur halen, maar eindelijk waren we onderweg! Om kwart over 8 belde Tante Tries: 'waar zitten jullie?' Uuuhm...we zijn net het dorp uit...

Keurig om 9 uur kwamen we aan in Bleiswijk, helaas duurde het daarna nog 3 kwartier voordat ikkie en mamma de lange rij wachtenden voor de DA hadden doorgeploegd... Gelukkig stonden Tante Maria en Tante Thea met Nikita ook in de rij, dus ikkie en mamma vonden het niet erg om te wachten en we hebben lekker staan klessebessen.

Eenmaal binnen was het even zoeken: Tante Tries had gezegd dat ze bij de EHBO-post zouden zitten, maar helaas waren ze in geen velden of wegen te vinden. Net op het moment dat mamma begon te verzinnen dat er misschien meerdere EHBO-posten zouden zijn (jawel....soms kan ze echt logisch nadenken), liepen we Tante Kaatje en Tante Rilana tegen het lijf. En ook nog een héleboel andere bekende forumvrienden, en al snel was het duidelijk dat Tante Tries en Ome Sjors hun kamp elders hadden opgeslagen (en dus niet -meer-  bij de EHBO-post)... Tsja, dan kun je lang zoeken he...

Na een tijdje mocht ikkie mijn nieuwe sjo-lijntje om en gingen we naar de ring. Het was best hartstikke druk in de ring, er waren naast ikkie nog 11 andere mooie bullenmeisjes. Ikkie had besloten ikkies beste pootje voor te zetten, ongeacht wat mamma dit keer voor capriolen uit zou halen. Mamma wilde steeds weer dat ikkie bleef staan, en omdat de grond van koud beton was, vond ikkie dat ook helemaal niet erg! Ikkie heb dan ook (oké, af en toe ben ikkie even lekker languit gaan liggen en relaxed gaan zitten, maar mijn halfzusje Roza deed dat ook) de hele sjo keurig op vier pootjes gestaan en mamma was helemaal trots op ikkie!! En mamma heeft geen gekke dingen gedaan: ze heeft keurig rondgelopen, mij niet ondersteboven gehouden en mijn sjo-lijntje netjes vastgehouden. Ikkie ben helemaal trots op haar en wat ikkie betreft krijgt zij een Uitmuntend voor haar gedrag van vandaag :prots: !! Het lijkt erop dat ze het eindelijk gaat leren!!

Nadat de keurmeester ikkie op tafel betast had (ikkie vond het allang niet meer zo erg als eerder, begin het stiekem zelfs een beetje lekker te vinden ;-) ) en nadat ikkie een paar rondjes had gelopen, mochten mamma en ikkie de ring verlaten.... Wel jammer, maar toen mamma later mijn keurrapportje ophaalde, was ze helemaal blij en trots en stonden zij en Jooltje elkaar uitbundig te zoenen en feliciteren... Ikkie snap er niks van, maar ikkie kreeg toch een mooie gouden medaille mee naar huis!!!! Wat ikkie nog het aller- allerleukste vond, was dat er zoveel bekende bullenmeisjes bij ikkie in de ring stonden!!! En mamma heeft mij beloofd dat zij er de volgende keren ook vaak weer bij zullen zijn!!!

Ikkies keurrapportje:
Keurig teefje met mooi sprekend hoofd.
Neuspigment laat te wensen over.
Keurig oor.
Mooi oog.
Goede kinmarkering.
Harmonisch in voor- en achterhand.
Dipt wat in de rug, dit noemen we geen roach.
Lief en zacht karakter.
Toont keurig gangwerk
UITMUNTEND

Jippie!! Hoewel ikkie niet geplaatst werd, heb ikkie toch een uitmuntende kwalificatie gekregen!! Volgende keer moet mamma gewoon mijn neusje weer met watervaste zwarte stift bijwerken, en dan kom ikkie weer lekker bij de bordjes te staan!!!

Nou, ikkie ga nu even lekker want zo'n sjo is leuk, en het winkelen ook, maar het is wel akelig vermoeiend hoor!! Welteruszzzzzzz...

Jullie Blonde Snollebull!!

17:36 uur  

Donderdag, 27 Maart 2014  
15:31 uur